Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım...

  • Konuyu başlatan Ze'Mahşer
  • Başlangıç tarihi

Nurun Ala Nur

Düzenleyici
Moderator
Oruç perdedir. Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin, bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!" desin (ve ona bulaşmasın).
(Müslim, Sıyam 164, (1161))

 

Nurun Ala Nur

Düzenleyici
Moderator
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)



Ebu Sa'id (radıyallahu anh) hazretleri der ki:

"Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) şöyle buyurdular: "Kim: 'Rab olarak Allah'ı, din olarak İslam'ı, Resûl olarak Hz. Muhammed'i seçtim (ve onlardan memnun kaldım)' derse cennet ona vacip olur".


Ebu Davud, Salat 361, (1529).
 

salam_halo

Üye
Üye
..................
4.jpg
 

Nurun Ala Nur

Düzenleyici
Moderator
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)


"Eğer dünya Allah nazarında sivri sineğin kanadı kadar bir değer taşısaydı tek bir kâfire ondan bir yudum su içirmezdi."


[Tirmizî, Zühd 13, (2321); İbnu Mâce, Zühd 11, (2410).]
 

ALLAH-U ALEM

KF Ailesinden
Özel Üye
Yağmurların çoğalıp bitkilerin (ürünlerin) az, Kur’an okuyanların çok olup dini bilenlerin az, İdarecilerin sayıının artıp, güven duyulanların ise kıt olması kıyametin yaklaştığının delillerindendir.
(Taberani).
 

ALLAH-U ALEM

KF Ailesinden
Özel Üye
İyiliği yap, kötülükten de sakın. Yanlarından kalktığında, halkın senin hakkında söylemelerinden hoşlanacağın şeyleri gözet ve onları yerine getir. Yanlarından kalktığında halkın senin hakkında söylemelerinden hoşlanmayacağın şeylere ise, dikkat et ve onları yapmaktan da sakın.
( Beyhaki )
 

ALLAH-U ALEM

KF Ailesinden
Özel Üye
Hiçbir müslüman yoktur ki, Allah’a dua atsin de, Allah duasına şu 3 halden biri ile cevap vermesin: Kişi dua ettiğinde, Allah, onun karşılığını dünyada acilen (peşin) verir. Duanın karşılığını ahirete erteler. Yaptığı dua kadar, o kuldan bir dert ve sıkıntıyı giderir. Bu sözü işitince sahabiler sevinç içinde: Öyleyse, bizler çok dua ederiz, dediler. Allah Resulü de şu açıklamayı yaptı: Allah’ın kabul etmesi, sizin duanızdan daha çoktur. (Müsned).
 

Nurun Ala Nur

Düzenleyici
Moderator
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)


İmran bin Husayn radıyallahu anh anlatıyor:

Bir adam, Allah'ın Resulüne geldi ve «esselâmü aleyküm» dedi. Peygamber aleyhisselâm da, «aleyküm es - selâm» diyerek selâmını aldı. Sonra adam oturdu. Peygamber aleyhisselâm bu âdâmın «esselâmü aleykum» demesiyle alâkalı olarak:

— On sevab! buyurdu.

Sonra bir başka adam geldi ve «esselâmü aleyküm ve rahmetullah» dedi. Peygamber aleyhisselâm aynı şekilde «ve aleykum es - selamü ve rahmetuilahi» demek suretiyle onun da selâmını aldı. Adam oturdu.

Adamın böyle demesi sebebiyle Peygamber aleyhisselâm:

— Yirmi sevab! buyurdu.

Daha sonra bir başkası geldi ve «esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berekâtuhû» dedi. Allah'ın Resulü aynı o adamın söylediği şekilde selâmını aldı. Adam oturdu.

Peygamber aleyhisselâm bu adamın selâmı sonuna «ve berekâtuhû» yu ilâve etmesi üzerine de:

— Otuz sevab! buyurdu.


Ebû Davud, Tirmizî
 

Nurun Ala Nur

Düzenleyici
Moderator
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...

Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
Allah’tan korkunuz. Çocuklarınız arasında âdil davranınız.


Buhari, Hibe 12,13

Kur'an'dan Peygamber Duaları
Ey bizim yüce Rabbimiz!
Bizi, yalnız sana boyun eğen müslüman kıl. Soyumuzdan da sana teslimiyet gösteren bir müslüman ümmet yetiştir.
Ve bize ibadetimizin yollarını göster. Tevbelerimizi kabul buyur.
Muhakkak ki tevbeleri en güzel şekilde kabul eden, çok merhametli olan ancak sensin.


Hz.İsmail (AS) ve Hz. İbrahim'in (AS) Duası - Bakara 128
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Câbir İbn Abdullah (radıyallahu anh) hazretlerinden rivayet edildiğine göre; Rasûl-ü Ekrem (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz şöyle buyurmuştur:

Zulümden sakınıp kaçınınız; çünkü zulüm, kıyamet gününde zâlimin karşısına zifiri karanlıklar olarak çıkacaktır. Cimrilikten de sakınınız; zira, cimrilik sizden önceki ümmetleri helâk etmiş, onları haksız yere birbirlerinin kanlarını dökmeye ve haramlarını helâl saymaya sürüklemiştir.

[Müslim, Birr 56, (2578).]
 

Nurun Ala Nur

Düzenleyici
Moderator
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...

Ebu Hüreyre ve Ebu Said (ra)'i dinledim. Resulullah (sav)'ın şöyle söylediğini müzakere ediyorlardı: "Eğer sema ve arz ehli bir mü'minin kanını (haksız yere dökmede) iştirak etselerdi, Allah her ikisini birden cehenneme atardı."


Hadis No: 4925
 

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Hz. Ebu Hüreyre radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm (bir hadis-i kudsi'de) Rabbinden naklen buyururlar ki: "Bir kul günah işledi ve: "Ya Rabbi günahımı affet!" dedi.
Hak Teâla da: "Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır."
Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim günahımı affet!" der.
Alllah Teâla Hazretleri de:
"Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır."
Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim beni affeyle!" der. Allah Teâla da:
"Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle muâhaze eden bir Rabbi olduğunu bildi. Dilediğini yap, ben seni affettim!" buyurdu." Buhari, Tevhid 35; Müslim, Tevbe 29, (2758)
 

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Dört özellik vardır ki, kimde bulunursa, Allah o kimseyi cehennemden uzak kılar ve onu şeytandan korur: Kötü bir şeyi yapmak isterken iradesine hakim olan; Nefsi istemediği halde, güzel bir şeyi yapan; Bir şeyi canı çekip, iştah duyduğunda nefsine engel olan; Öfkelendiğinde, öfkesini tutan... 4 özellik daha vardır ki, kimde bulunursa, Allah rahmetini o kimse üzerine yayar ve onu cennetine koyar: Bir yoksulu koruma altına alan; Zayıfa merhamet eden; Emri altındakilere (işçi ve hizmetçilerine) yumuşak davranan; Anne babasına bağış ve iyilikte bulunan...
Hadis (Hakim).
 

visal

Deneyimli Üye
Kademeli
Ka'b b. Malik radiyallahu anh'dan:
( Allah Rasulu (s.a.v.) buyurdu) ''Kim ilmi, sırf alimlerle tartışmak, alçaklarla münakaşa etmek ve onları mağlup edip insanların teveccühünü kazanmak için öğrenirse , Allah onu cehenneme koyar.''
Tirmizi.

 

Nurun Ala Nur

Düzenleyici
Moderator
Yatağa abdestli girene, o gece bir melek sabaha kadar, “Ya Rabbi bu kulunu affet!” diye dua eder." [hadisi şerif]
 

Nurun Ala Nur

Düzenleyici
Moderator
Yatağınıza gideceğinizde namaz abdesti gibi bir abdest alın sonra da şöyle dua edin: Allahım ! (Rahmetini) umarak, (azabından) korkarak kendimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim, işimi sana ısmarladım, sırtımı sana dayadım. Senden başka sığınak, senden başka dayanak yoktur. İndirdiğin kitabına, gönderdiğin peygamberine iman ettim."

(Buhari, Deavat, 6)
 

visal

Deneyimli Üye
Kademeli
Ebu Hureyre radiyallahu anh'dan
(Allah Rasulü (s.a.v.) buyurdu) ''Öyle bir zamandasın ki, kişi emrolunduğunun onda birini bıraksa helak olur. Sonra öyle bir zaman gelecek ki, kişi ozamanda emrolunduğunun onda birini yapsa kurtulacaktır'
Tirmizi
 

mustazaf

Yeni Üye
Üye
Hz.Peygamber (S.A.v.)hanımı Ümmü Selem radiyAllahu anh’den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallAllahu aleyhi ve sellemin odasının kapısında tartışma sesleri duyulmuş,bunun üzerine yanlarına çıkıp şöyle buyurmuştur.
"Ben ancak bir beşerim.Bana getirdiğiniz davalarda biriniz (haksız olduğu halde)diğerinden daha etkileyici konuşur da Ben söylediklerini doğru kabul ederek onun lehine bir hüküm verebilirim.Dolayısıyla her kime(böyle bir)yargı kararıyla başka bir müslümanın hakkını vermişsem,bilinmelidir ki (alacağı)bu hak ateşten bir parçadır.Dilerse alsın,dilerse bıraksın."
Buhari,Mezelim 16;Müslim Akdiye 5.
 
Üst