Hasbinallah ve nimel vekil anlamı

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Hasbinallah ve nimel vekil anlamı Hasbinallah ne demek nedir kısaca?
Hasbinallah ve nimel vekil arapça yazılışı

nxc3.jpg


Hasbinallahı ve nimel vekil “Size ne oluyor ki, Allah yolunda ve: "Rabbimiz, bizi halkı zalim olan bu ülkeden çıkar, Bize katından bir yardım eden yolla" Diyen erkekler, kadınlar ve çocuklardan zayıf bırakılmışlar adına savaşmıyorsunuz? (Nisa:75)” İnsanlık düşmanları olanca hızlarıyla katliamlarına devam ederek Ortadoğu'da kan akıtmaya devam etmektedir. Son günlerde Siyonist devlet İsrail, Filistin’de insanları katletmeye yenilerini ekleyerek tüm dünyanın gözleri önünde Filistinli kadın, çocuk, yaşlı demeden insanları katletmeye devam ederek ne kadar insanlık düşmanı bir millet olduklarını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Başlık olarak alıntıladığım söz anlam olarak “Allah en güzel vekil” anlamındadır.
 

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Allah razı olsun. Özür dilerim ama bir şey dikkatimi çekiyor. Bu duanın okunuşu böyle değil. Genelde böyle yazılıyor ve böyle biliniyor ama arapça yazılışına dikkat ederseniz doğrusu " Hasbünallâhü ve ni'mel vekîl"değil mi? Ben arapça da bilmiyorum gramer de ama , belki anlamını değiştirebilir diye düzeltmek istedim...Umarım ukalalık olarak algılamazsınız....
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
S

sefer16

Ziyaretçi
Evet doğru söylüyorsunuz. Ben arapça eğitimi aldım. Bu ayette geçen bir DUA: "HASBÜNALLAHİ VE NİMEL VEKİL VE NİMEL MEVLA VE NİMENNASİR ..." dir.
 
Üst