Filografi nedir?

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Çivi ile telin aşkı...

Filografi Nedir?

Filografi ahşap bir zemin üzerine çakılmış çiviler arasından teller geçirilerek belli örgü teknikleri kullanılarak çeşitli desenler meydan getirilmesi sanatıdır. Bu sanat Orta Doğu'da doğmuş batıya ve uzak doğuya yayılmıştır.

Ülkemizde pek tanımayan bu sanat, zorluğu, sabır gerektirmesi nedeni ile az uygulanmakta olup bütün dünyada unutulmak üzeredir. Günümüzde bu sanatın ustalarından biri olan Saim Devrilmez bu sanatın ruh dinlendirici olması ve olumlu psikolojik etkilerinden dolayı Amerika'da evlerde de verildiğini söylüyor.

IMG_4110.JPG


Filografi, yazıların veya metinlerin incelenmesi, çözümlemesi ve yazımın tarihi hakkında bilgi sağlamak için kullanılan bir bilim dalıdır. Filografi, bir metnin yazım tarihini, yazılış şeklini, dilinin evrimini, yazarlarının veya yazarlarının hayatını ve yazılarının etkilerini inceler. Filografi ayrıca, yazıların veya metinlerin yazım veya basım teknolojileri, yazıtipleri veya yazıtları gibi fiziksel özelliklerini de inceleyebilir. Filografi, edebiyat, dilbilim, tarih ve arkeoloji gibi alanlarda önemli bir bilim dalıdır.

alıntı
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst