Ezan neden imsaktan sonra okunur ?

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Ezan neden imsaktan sonra okunur ? İşrak ve kuşluk namazlarının vakti nedir ? Vaktin çıkmasına yakın namaz kılarken ezan okunursa namaz geçerli olur mu ? Eğitim sebebiyle namaz vakti geçiyorsa ne yapılmalıdır ? Yurtdışı seyahatlerde namaz vakitlerini nasıl belirlemeliyiz ? Kaza namazları hangi vakitlerde ne şekilde kılınmalıdır ?
 
Son düzenleme:

İlim Talebesi

KF Ailesinden
Özel Üye
Sabah namazının vakti imsak ile girer, güneşin doğması ile biter. Ancak hanifilere göre hafif ışıyıncaya kadar bırakmak, şafilere göre ise erken karanlık iken kılmak faziletlidir.

Hanefi mezhebinde sabah namazının geç kılınması daha faziletli olduğu için imsaktan hemen sonra kılınmamaktadır. Ayrıca imsak vaktinde değil de namaza başlanacağı vakit ezan okunur ki insanlar namazın kılındığı vakti bilip cemaate gelsinler diye namazdan önce okunmaktadır.

İmsak girer girmez de namaz kılınabilir. Ezanı beklemek şart değildir.

Tam namaz kılarken ve namaz bitmeden güneş doğarsa hanifilere göre namaz bozulur. Kerahet vakti çıktıktan sonra yeniden kılmak gerekir.

Zamanında sabah namazını kılamayan bir kişi güneş doğduktan ve kerahet vakti çıktıktan sonra öğlen namazı girmeden kılarsa hem sünnetini hemde farzını beraber kaza eder.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst