Evde Silgi Yapımı - Evde Silgi Nasıl Yapılır

  • Konuyu başlatan evdesilgi
  • Başlangıç tarihi
E

evdesilgi

Ziyaretçi
Arkadaşlar kimya ödevim için aşağıdaki soruların cevabını arıyorum. Bu gibi aramaları yaptım ama bulamadım.
Evde Silgi Nasıl Yapılır ?
evde silgi yapımı
silgi tozundan silgi nasıl yapılır
silgi nasıl yapılır kimya
silgi hangi maddeden yapılır
hamur silgi nasıl yapılır
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Ne garip ödevler veriyorlar artık ilkokullarda şaşıyorum. Hazır silgi varken neden yapıyorsunuz? Yoksa organik silgi mi elde etmek için mi?
 
Son düzenleme:

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Evde daha önce kullandığınız silgilerin çıkan tozlarını atmamanız gerekiyor. Bu şekilde silgi tozlarını bir yerde biriktirin. Bir silgi yapabilecek miktarda silgi tozu biriktiğinde silgi yapımına başlayabilirsiniz. Bunun için okulda ve çevrenizden arkadaşlarınıza silgi tozlarını vermelerini rica edebilirsiniz. Bu şekilde daha çabuk silgi yapabilirsiniz. Elde ettiğiniz silgi tozları avucunuzda ufalayarak top haline getirin ve uhu veya tutkal gibi bir yapıştırıcıyı silgi tozuna dökün. İyice ufalayın ve yuvarlak haline gelsin. Ardından bunu buz dolabına koyun. Silgi tozlarını bir kalıba da dökebilir ve bu şekilde daha düzgün geometriye sahip silgi yapabilirsiniz. Buz dolabının buzluğunda silgi tozunun donmasının ardından çıkarın ve silginiz hazır demektir.

İkinci yöntem ise;

Parçalanmış tuvalet kağıdı ile gazeteyi birbirine harmanlayın. Bir kutu içerisinde bu işlemi yapabilirsiniz. Ardından üzerine sıcak su dökün ev birbirine birleşmesini sağlayın. Eridikten sonra tutkal ile karıştırın ve buz dolabının buzluğuna koyarak donmasını bekleyin. Ve bu şekilde silgimiz artık hazır olmaktadır. Kara kalem ile yapılan yazıları ve çizimleri rahatlıkla silebilirsiniz.

Not: Uhu, gazete kağıdında bulunan mürekkepli yazılar kanserojen madde içerebilir. O nedenle vücudunuzla temas ettirmemeye özen gösteriniz.

alıntı
 

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
diğer bir yöntem elimize pastel boya suruyoruz ıyıce ve silgi tozlarını uhuyla karısrtıyoruz elımızde ve bu esnada pastel boya rtenklerı sılgıye gecuıyor ve renklı bır sılgı yapmıs oluyoruz hatta parfum sıkıp kokulu sılgıde yapabılırsınız ve ıyıce yoğurduktan sonra elımızde o sılgıyı 1 gun bekletıyoruz

ama sımdı boyle bır sılgı yazıyı siler mi bilmiyorum maksat silgi yapmak
 

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici

böyle bir vıdeoda buldum umarım işinize yarar
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst