et sote nasıl yapılır

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici

oky5vq.jpg


Malzemeler

300 gr sotelik kuşbaşı
7-8 adet sivribiber
3 adet olgunlaşmış domates
2 yemek kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kekik
yarım çay bardağından biraz fazla mısırözü yağ
tuz

Yapılışı

Etleri yıkıyalım ve tencereye koyalım yarım çay bardağı du ilave edelim kapagını kapayalım etler suyunu verip çekenekadar kısık ateşte pişirelim
Bu arada biberleri doğrayalım domatesleri küp küp doğrayalım
Etler suyunu çektikten sonra mısırözü yağı ilave edelim biberleride ekleyelim
Biberler kendini bırakanakadar pişirelim
Biberler pişince domatesleri ilave edelim kapağını kapatıp pişmeye bırakalım
Domatesler iyice eriyip suyunu bırakacak suyunu çok az çekenekadar pişirelim
Pulbiber,karabiber,kekik ve tuzu ilave edelim 5 dk pişirip 2 yk soya sosunu ilave edelim
10 dk daha pişirip ocaktan alalım
Pilavla sıcak olarak servis edelim

 
Üst