En Sevgili'ye en güzel mektupları yazdılar

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Eğitim-Bir-Sen Derik Temsilciliği tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilköğretim okulları arası başlatılan "En Sevgiliye Mektup" yarışmasında jüri, birinciyi seçmekte zorlandı.

67399.jpg


Derik Müftüsü Hayrettin Kılıçbay, mektupları okudukça duygulandığını belirterek, "Mektupları okudukça çok duygulandık. Öğrencilerimizin, Peygamber Efendimiz'e (sav) bu kadar özlem duyması bizleri duygulandırdı." dedi.

Mardin Derik İlçesi Aydın Ayaydın Öğretmenevi'nde, Eğitim-Bir-Sen Derik Temsilciliği tarafından Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle başlatılan İlköğretim okulları arası "En Sevgiliye Mektup" yarışması ödül töreni düzenlendi. Törene Derik Kaymakamı Hüseyin Avcı, Derik İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Ek, Derik İlçe Müftüsü Hayrettin Kılıçbay, Eğitim-Bir-Sen Derik İlçe Temsilcisi Şenol Karaarslan ve davetliler katıldı.

Duygulu anların yaşandığı törende dereceye giren öğrenciler, yazdıkları mektupları okudu. Birbirinden güzel yazılan 270 adet mektup arasından, jüri üyeyeri, dereceye girecek mektupları seçmekte zorlandı. Jüri üyelerinden Derik Müftüsü Hayrettin Kılıçbay, mektupları okudukça duygulandığını söyledi. Kılıçbay, "Çocuklar öyle mektuplar yazmış ki birinciyi seçmek için hiçbirisini ilk başta eleyemedik. Mektupları okudukça çok duygulandık. Öğrencilerimizin Efendimiz'e (sav) bu kadar özlem duyması bizleri duygulandırdı." diye konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Derik İlçe Temsilcisi Şenol Karaarslan ise yarışmaya ilginin yoğun olmasından duygulandıklarını söyledi. Karaarslan, şöyle dedi: "Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle ilköğretim okulları arası yaptığımız 'En Sevgiliye Mektup' yarışmasına öğrencilerimizin birbirinden güzel mektuplar yazarak katılmaları bizleri duygulandırdı. Jüri üyeleri, mektuplar arasında eleme yapmakta çok zorlandı. Öylesine güzel yazılmış mektuplar var ki aralarında tercih yapmak neredeyse imkânsızdı. Bütün öğrencilerimize, bizlere bu duygulu anları yaşattıkları için teşekkür ediyorum."

Dereceye giren öğrenciler altınla ödüllendirildi. Yarışmada birinci olan Pirinçli İlköğretim Okulu öğrencisi Fatma Tan, ödülünü Derik Kaymakamı Hüseyin Avcı'dan aldı. İkinci olan Boyaklı İlköğretim Okulu öğrencisi Songül Beyazoğlu, ödülünü İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Ek verdi. Üçüncü olan Üçkuyu Köyü İlköğretim öğrencisi Yusuf Tuncer, ödülünü Derik İlçe Müftüsü Hayrettin Kılıçbay verdi.

Zaman
 
Üst