En Önemli Hadisler

Aşk'ı Menzil

Kıdemli Üye
Kademeli
Önemli Hadisler
En Önemli Hadisi Şerifler

Hadis-i Şerif
Allah ve Resulu'nun sevgilisi olmak isteyen
doğru söylesin, emanete riayet etsin,
komşusunu incitmesin"
(Beyheki)

Hadis-i Şerif
Kim bana iki çenesi arasını(dil) ve iki bacağı arasını garanti ederse(günahlardan, haramlardan korursa) ben de ona cenneti garanti ederim."
(Buhari-Müslim)


İlme sahip ol. Muhakkak ki ilim, müminin dostu, hilim veziri, akıl rehberi, amel muhafızı, rıfk babası, mülayemet kardeşi, sabır da askerinin kumandanıdır. (Ramuz el Ehadis, 2. cilt, s. 319/6)

Ey insanlar! İlim ancak çalışmakla öğrenilir. Fıkıh da öyle, gayretle elde edilir. Kime ki Allah hayır murad ederse onu dininde 'Fakih' kılar. Kulları içinde Allah'dan ancak, alimler haşyet duyarlar." (Ramuz El-Ehadis 1. Cilt, 183/7)

İnsanların hayırlısı, onların en güzel okuyanı, Allah'ın indinde en fakih olanı, Allah;tan en çok korkanı, marufu emir, münkeri nehiyde ve akraba yoklamakta en ileri olanıdır. (Ramuz-el Ehadis, s. 280)

TEVBE-24. De ki: Eger babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız, kazandığınız mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah'tan, Resûlünden ve Allah yolunda cihad etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah fâsıklar topluluğunu hidayete erdirmez.
 
Üst