Çözüldü Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir kısa kompozisyon yazı

Ödevci

Kıdemli Üye
Üye
Arkadaşlar, Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözü ile ilgili kısa bir kompozisyon var mı elinizde? Bu sözle ilgili araştırmalarımda genellikle kalitesiz kompozisyonlara denk geldim. Sizler kendinizin yazdığı bir yazıyı eklerseniz daha kaliteli olur.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir sözü ile ilgili olarak internet üzerinden bu konu hakkın yazılmış olan güzel kompozisyon örneklerini araştırarak konumuza ekliyorum. Umarım sizin için yararlı olur:

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir Sözünün Anlamı, Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir Kompozisyon Egemenliğin bir millete ait olması demek bir milletin yönetiminde en önemli unsurun yine o millete ait olması demektir. Yönetim şeklinin cumhuriyet olduğu ülkelerde halk kendini yönetecek kişileri kendisi seçer ve milletin istek ve sözünün üstünde daha önemli bir güç yoktur. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken millet kavramını her şeyin üstünde tutmuştur. Bizim ülkemizde milletten daha üstün bir kavram yoktur ve Türkiye Cumhuriyeti’nde son sözü daima millet söyler. Halk kendisini idare edecekleri kendisi seçer ve bu millete kendisinin istemediği hiçbir şey yaptırılamaz.

Türk ulusu yapısı gereği evvelden ezelden bağımsız yaşamaya alışmış millettir. Bu ulusu hiç kimse boyunduruk altına alamaz ve tarih boyunca da bu böyle olacaktır. Türk halkı kendisi hakkındaki kararları her zaman kendisi vermeye devam edecektir.

Bu da Farklı bir kompozisyon. Bu konu hakkında araştırmalara devam ediyoruz. Sizler bu sözle ilgili bir yazı yazarsanız mutlaka buradan siteye ekleyin. Başkaları da faydalansın.

Tek Güç Milletindir
Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait olan bu özdeyiş, miletin üzerinde başka gücün olmadığı, hiçbir sınıfın, zümrenin üstünlüğünün olamayacağını belirtmiştir.Ülkemiz cumhuriyet rejimi ve demokrasi ile yönetilmektedir.Bunun anlamı milletin kendi kendini yönetmesidir.

Yaklaşık 600 yıl padişahlık ile yönetilen bir ülkenin dağılmasının ardından, yeni bir ulus devlet kuran Atatürk, egemenliğin millette olduğu, tek bir kişinin, yada belli bir güce sahip olanların değil; halkın söz sahibi olduğu bir yönetime geçilmesine karar verdi.Türkiye Cumhuriyeti devleti artık milletin kendi kendi yöneteceği bir devlet olmuştu.Türk milletinin yapısına uyan ve özgürlükçü, adil, modern bir yönetim yani cumhuriyet yönetimi bu anlamda en uygun olandı.Atatürk “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” özdeyişi ile bundan sonra sözün, kararın ve kendini yönetme yetkisinin millete olduğunu vurgulamıştır.

Atatürk’ün ileri görüşlü, çağdaş, ve milletini çok iyi tanıması aldığı kararların ne kadar da doğru olduğunu her geçen gün daha iyi kavramakta, fark etmekteyiz.Bizim yapmamız gereken Atatürk’ü kendimize rehber edinmektir.
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir Kompozisyon

Cumhuriyet “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” temel ilkesini benimseyerek kurulmuştur. Ülkenin yönetiminde tek gücün milletin olduğunu ifade etmektedir. Halk tarafından seçilen temsilcilerin kendilerini TBMM’de temsil etmesini sağladı. Halkın seçme ve seçilme hakkı doğrultusunda ülkeyi yönetecek olanlar seçilmektedir.

Atatürk ve arkadaşları tarafından ulusumuz Kurtuluş Savaşından başarı ile çıkarak Cumhuriyetimizin temellerini atmışlardır. Tarihten öğrenilen bir şey varsa eğer taht ve yönetim için ülkesinin işgaline verebilecek insanlar olmasıdır. Ulusun kurtuluşunda mücadele eden, bağımsızlık savaşında aktif rol üstlenen Türk halkına armağan edilmiştir. Ulusumuzun ve bağımsızlığımızın teminatı Türk milleti olacaktır. Her toprak karış için atalarının kanları ile sulanan Türk toprakları ulusumuzun en değerli varlığıdır. Ülkenin yönetiminde halk olacak ve hizmet edenler halkın iradesi doğrultusunda yönetimde kalabilecelerdir.

Türk ulusunda kahramanlık gösteren Türk milletinin sahip çıkacağı görülerek egemenlik kayıtsız şartsız milletin ilan edilmiştir. Kendisini yönetecek olanlara özgür iradeleri ile karar verecek olan millet sayesinde ülkemiz çağdaş medeniyetler seviyesine yükselmesini sağlamıştır. Türk halkı kendi geleceğini kendi kararları doğrultusunda verecek ve vermeye devam edecektir.
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Farklı bir sitede daha kompozisyon buldum. Fakat kopyalama özelliği kapalı olduğu için ekran resmini sizler için resim yükleme sitesini yükledim. Buradan faydalanabilirsiniz. (Resim küçük görünüyorsa üstüne tıklayarak büyütebilirsiniz.)
 
Son düzenleme:

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir ilkesi ile ilgili açıklayıcı yazı / kompozisyon

Biz Türklerin en büyük şansı 20. yüzyılın en büyük dahilerinden birini içimizden çıkartmış olmamızdır. Evet tahmin edebileceğiniz gibi bu kişi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ten başkası değildir.

Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları 19 Mayıs 1919 tarihinde başlamış oldukları Milli Mücadele hareketinde 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisini açmayı başararak Cumhuriyetin ve bağımsızlığın önünü ardına kadar açmışlardır. Ayrıca meclis kurulurken “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sloganı, inancı ile hareket ettikleri için düşmandan temizlenmiş bir ülkede Atatürk ilke ve inkılapları bu cümledeki ruh göz önüne alınarak buna uygun bir şekilde yapılmıştır.

Tam bağımsızlığın karakterimiz olması gereken dönemlerden geçerken 1920 yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün belşki de sonsuza kadar sürecek olan Türkiye Cumhuriyetini bu temel üzerine kurarak attığı adımların ne kadar sağlam olduğunu cumhuriyete yapılan büyük saldırılara rağmen cumhuriyetimizin nasıl ayakta kaldığını görüp gelecek için fazlası ile umutlanıyoruz.

Atatürk’ün gençliğe hitap etmesi ile Türkiye Cumhuriyetini Türk gençliğine emanet ettiğini biliyoruz. Türk Gençliği olarak bizlerde hem egemenliğin halka ait olduğunu bilecek hem de Yurtta Sulh Cihanda Sulh ilkesine bağlı kalarak yolumuza devam edeceğiz.

Ulusal Egemenliğin hür bağımsız ve insani bir yaşamın gerekliliği olduğunu asla unutmayacak ve cumhuriyetimizi kuranlara her zaman yüksek sadakat ve saygı duyacağız.
 
Üst