Dua Programı

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
Dua Programı
Program Hakkında
50 Konuda 180 Dua.(Konu başlıklarını ben ekledim.Bir takvimdeki duaları tek tek yazdım.)
356 Dua İle İlgili Hadis Kaynak Kütübi Sittedir.(Hadis numaralarıyla kopyaladığım için kaynaklarını hadis numarasından bakabilirsiniz.Tek Tek kaynağını yazmadım.
Kuranı Kerim Duaları Fihrisden Eklenmiştir.


Üsame İbnu Zeyd (radıyalahu anhüma) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki:
"Kim, kendisine yapılan bir iyliğe karşı, bunu yapana: "Cezakellahu hayran (Allah sana hayırlı mükafaat versin!)" derse teşekkürü en mükemmel şekilde yapmış olur."
Tirmizi, Birr 86, (2036).

Hz.Cabir (radıyalahu anh) anlatıyor: "Resûlullah (aleyhissalatu vesselam): "Kim bir ihsana mazhar olursa, bulduğu takdirde karşılığını hemen versin, bulamazsa, verene senada bulunsun. Zira onu övmekle, teşekkürünü yerine getirmiş olur. Ketmeden (karşılık vermeyen) nankörlük etmiş olur" dedi.
Tirmizi, Bir 86, (2035); Ebu Davud, Edeb 12, (4813, 4814).

Ebu Said (radıyalahu anh)'den gelen bir rivayette, Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) şöyle buyurmuştur: "Halka teşekkürde bulunmayan Allah'a da şükretmez."
Tirmizi, Bir 35, 1955); Ebu Davud, Edeb 12, (4811).

Hz. Enes (radıyalahu anh) anlatıyor: "Muharcirler hicretle Medine'ye gelip (Ensar'ın yardımlarını gördükleri) vakit şöyle dediler:
" Ey Allah 'ın Rasûlü ! Biz, çok maldan böylesine cömertce veren, az maldan da yardımı böylesine güzel yapan aralarına inmiş bulunduğumuz şu Medinelilerden başka bir kavmi hiç görmedik! Bize bedel işlerimizi yaptılar, hayatımızı düzene koymada yardımcı oldular. Biz (hicret ve ibadetlerimizle kazandığımız) sevapların hepsini onlar alacak diye korkuyoruz !"
Resûlullah (aleyhissalatu vesselam) onlara şu cevabı verdi: " Hayır! Onlar sizin dua ve teşekkürlerinizden hasıl olan sevabı alacaklar. "
Tirmizi, Kıyamet 45, (2489); Ebu Davud, Edeb 12, (4812).​
 
Moderatörün son düzenlenenleri:

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
selamun aleyküm
ellerine sağlık kardeşim, özledim bilgisayarımı kf yi ve senin prg lerini dua edin de tez zamanda kavuşalım inşaAllah :)
 
Üst