Çanakkale savaşı nasıl kazanıldı

İslami Sorular

KF Ailesinden
Özel Üye
Çanakkale savaşı hangi şartlarda kazanıldı özet Çanakkale savaşı nasıl kazanıldı kısaca?

Çanakkale savaşı 1. dünya savaşı sırasında ittifak devletlerinin Rusya'ya yardım göndermek amacıyla Çanakkale boğazından geçmek istesi ve burayı işgal etmek istemeleri üzerine Türk milltinin büyük direnç gösterdiği dünyada parmakla gösterilebilecek kahramanlıkların yaşandığı bir savaştır.

Dünya harpleri içerisinde rastlanması çok az olan bir savaş örneğidir çanakkale. Savaş sırasında siperler arası 8 m'ye kadar düşmüştür. Arkadaki siperden birinci sipere gelecek asker öleceğini bilmektedir. İlk siperdeki herkes bir bir şehit düşüyor. Bir arka siperdeki yiğit osmanlı askeri öleceğini bile bile hemen ön siperi dolduruyor. Fakay hiç şüphe etmeden büyük bir tevekkül ile ilk sipere geliyorlar biliyor musunuz? Önündeki arkadaşının şehir düştüğünü görüyor kendisinin de mşehit düşeceğini bilerek hemen arkadaşının yerini dolduruyor. Hem de hiç çekince göstermeden.

Herkes kuran okuyor, bilmeyenler kelime-i şehadet getiriyor. Biliyorlarki şehit düşecekler ve cennete gidecekler. Bir yandan sıcaklık diğer yandan 20 farklı düşman. İşte bütün bunlar Türk askerinde olan ve başka hiçbir millette olmayan bir örnek. İşte çanakkale zaferinin kazanılmasını sağlayan bu yüksek iman gücü ve ruhdur.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Üst