Camiye Giderken-Girerken ve Çıkarken Yapılan Dualar

CÂMİYE GİDERKEN YAPILAN DUÂ:

(( اَللَّهُمَّ اجْعَلْ فيِ قَلْبِي نُوراً، وَفيِ لِسَانِي نُوراً،وَفيِ سَمْعيِ نُوراً، وَفيِ بَصَرِي نُوراً، وَمِنْ فَوْقِي نُوراً، وَمِنْ تَحْتيِ نُوراً، وَعَنْ يَمِينيِ نُوراً، وَعَنْ شِمَاليِ نُوراً، وَمِنْ أَمَامِي نُوراً، وَمِنْ خَلْفيِ نُوراً، وَاجْعَلْ فيِ نَفْسِي نُوراً، وَأَعْظِمْ ليِ نُوراً، وَعَظِّمْ ليِ نُوراً، وَاجْعَلْ ليِ نُوراً، وَاجْعَلْنيِ نُوراً، اَللَّهُمَّ أعْطِنيِ نُوراً، وَاجْعَلْ فيِ عَصَبيِ نُوراً، وَفيِ لَحْميِ نُوراً، وَفيِ دَمِي نُوراً، وَفيِ شَعْرِي نُوراً، وَفيِ بَشَرِي نُوراً. اَللَّهُمَّ اجْعَلْ ليِ نُوراً فيِ قَبْرِي وَنُوراً فيِ عِظَامِي، وَزِدْنِي نُوراً، وَزِدْنِي نُوراً، وَزِدْنِي نُورًا، وَهَبْ ليِ نُوراً عَلَى نُورٍ ))

19-“Allahım!Kalbimde bir nûr,dilimde bir nûr kıl.Kulağımda bir nûr, gözümde bir nûr kıl.Üstümde bir nûr, altımda bir nûr kıl. Sağımda bir nûr, solumda bir nûr kıl. Önümde bir nûr, arkamda bir nûr kıl.Nefsimde bir nûr kıl. Benim için büyük bir nûr ve yüce bir nûr kıl.Bana bir nûr kıl.Beni bir nûr kıl.Allahım! Bana bir nûr ver. Sinirlerimde bir nûr,etimde bir nûr,kanımda bir nûr kıl.Saçımda bir nûr,tenimde bir nûr kıl.”[33] [Allahım! Kabrimde benim için bir nûr, kemiklerimde bir nûr kıl][34][Nûrumu artır, nûrumu artır, nûrumu artır][35] [Bana nûr üstüne nûr bağışla]"[36]

CÂMİYE GİRERKEN YAPILAN DUÂ:

(( أَعُوذُ بِاللهِ الْعَظِيمِ، وَبِوَجْهِهِ الْكَرِيمِ، وَسُلْطَانِهِ الْقَدِيِمِ، مِنَالشَّيْطَانِ الرَّجِيم [بِسْمِ اللهِ،وَالصَّلاَةُ][وَالسَّلاَمُ عَلَى رَسُولِ اللهِ] اَللَّهُمَّ افْتَحْ ليِ أَبْوَابَ رَحْمَتِكَ ))

20- [Allah’ın rahmetinden kovulmuş şeytandan, Yüce Allah’a, O’nun kerîm vechine ve ezelî hükümranlığına sığınırım][37] [Allah’ın adıyla, salât][38] [ve selâm Rasûlullah’ın üzerine olsun][39] “Allahım! Rahmetinin kapılarını bana aç.”[40]

CÂMİDEN ÇIKARKEN YAPILAN DUÂ:

(( بِسْمِ اللهِ وَالصَّلاَةُ وَالسَّلاَمُ عَلَى رَسُولِ اللهِ، اَللَّهُمَّ إِنِّيأَسْأَلُكَ مِنْ فَضْلِكَ،اَللَّهُمَّ اعْصِمْنِي مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ ))

21- “Allah’ın adıyla. Salât ve selâm, Rasûlullah’ın üzerine olsun.Allahım! Senin lütfundan isterim.Allahım! Beni, kovulmuş şeytandan koru”[41]

[33]Bu hasletlerin hepsi için Buhâri (11/116; h.6316) ve Müslim (1/526, 529, 530; h 763
[34]Tirmizi h. 3419 (5/483).
[35] Buhâri, Edebü’l-Müfred (s.258; h.695). Elbâni “hadis sahihtir” der, Bkz. Sahihu Edebi’l-Müfred (h.536).
[36]İbn-i Hacer Fethu’l-Bâri ve Kitabu’d-Duâ’da İbn-i Ebî Âsım’a isnaden. Bkz. Fethu’l-Bâri (11/118): “Çeşitli rivâyetlerde yirmibeş haslet toplandı” demiştir.
[37] Ebu Dâvud, Bkz. Sahihü’l-Câmi' (h.4591).
[38] İbn-i es-Sünnî (h.88); Elbâni “hadis hasendir” der.
[39]Ebu Dâvud (1/126). Bkz. Sahihu’l Cami (1/528)
[40]Müslim (1/126).İbn-i Mâce’nin Sünen’inde Fâtıma-radıyallahu anhâ-’nın hadisin-den:“Allah’ım günahlarımı bağışla ve bana rahmetinin kapılarını aç” Elbâni, Şevâhidi dolayısıyla sahih olduğunu söyler.Bkz. Sahih-i İbn-i Mâce (1/128, 129).
[41]Bkz. (20) rakamlı hadis rivayetlerinin tahrici.[Allahım! Beni kovulmuş şeytandan koru] ziyadesi İbn-i Mâce’de. Bkz. Sahih-i İbn-i Mâce (1/129).
 
Üst