Bronşit Tedavisi için Bitkisel Çözümler

ömr-ü diyar

اَلْمَرْءُ مَعَ مَنْ أَحَبَّ
Yönetici
Ahmet Maranki Bronşit Tedavisi için Bitkisel Çözümler

• İlk tavsiyesi kekik. 1 bardak kaynar suyun içine, 3 gram kadar kekik koyun, 10 dakika demlendirdikten sonra için. Hastalıktan kurtulana kadar günde üç defa içilmesi uygundur.

• Adı üstünde, Öksürük otu kronik ve akut bronşit tedavisinde, nezle ve grib tedavisinde etkilidir.

• Ebegümeci ise başka bir şifalı bitki. 1 bardak kaynar su içine 5-6 gram ufalanmış haldeki ebegümecini atın. 10 dakika demlendirin. Bu çaydan günde 2-3 bardak içilebilir.

• Bronşit için diğer bir çay tarifi de defne yaprağı ve portakal kabuğuyla yapılıyor. 1 bardak kaynar su içine 5 gram ufalanmış defneyaprağı ile 10 gram önceden kurutulmuş ve ince şekilde doğranmış portakal kabuğu atılır. 10-15 dakika demlendirilir. İçine bal katılarak günde 2-3 bardak içilir.

• Çöerk otunu da bronşit için tavsiye ediyor Ahmet Maranki. Çörek otunu biraz kavurun ve toz haline getirin. 1 çay kaşığı toz haline getirilmiş çörekotunu yarım çay kaşığı balla karıştırın. Bu karışımı ağızda emerek yutun. Günde 3 defa kullanabilirsiniz.

• Son tavsiyesi ise karışık bir çay tarifi. Malzemeler: Kazayağı bitkisinin çiçekleri ve yaprakları, taze çam sürgünü, yer sarmaşığı, ebegümeci, okaliptüs yaprağı, andız otu, kekik, gülhatmi çiçeği ve yaprakları. Tüm malzemelerden 1 litre kaynar suya birer tutam koyun. 10 dakika demlendirin ve süzün. Bir miktar bal katarak tüketebilirsiniz. Günde 4-5 bardak içilebilinir
 
Üst