Boş zamanlarımızı nasıl değerlendirmeliyiz kısa Kompozisyon

Ödevci

Kıdemli Üye
Üye
Günümüzde gençlerin en büyük sorunu boş zamanlarını verimli olarak değerlendirmeme ve boş işlerle geçirmektir. Bizler boş zamanlarımızı nasıl değerlendirmeliyiz kısaca bu konuyla ilgili bir kompozisyon yazar mısınız?
 

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Boş zamanlarınızı en doğru şekilde değerlendirememek gençlerin yaşadğı en büyük problemlerden biridir. Bizler vaktin geri döndürelemeyeceğini bilmeliyiz ve zaman bitmeden zamanın kıymetinin bilinmesi gerektiğini öğrenmeli ve zamanımızı buna göre programlayarak değerlendirmeliyiz.

Şunun da iyi bilinmesi lazım ki boş insanın arkadaşı şeytan olacaktır. Boş zamanlarında bir şey yapmayan insan zamanla şeytanın dediklerini yapar hale gelecektir. Bir Müslüman boş kaldığı zaman hemen başka işe koyulmalı ve rabbine yönelmelidir.

Boş zamanlarımızda yaptığımız iiler Allah rızası için yapılan işler olmalı ve mümin ömür sermayesinin kıymetini ömür tükenmeden farkına vararak bilmelidir. Dolayısı ile siz öğrenciler de boş zamanlarında boş işlerle uğraşmak yerine, ömür sermayesinin gittikçe tükendiğini farkına vararak, kendinizi eğitici ve Allah rızası yolunda işlere koyulmanız ve hiç bir zamanın boş zaman olmadığını bilerek ahreket etmelisiniz.
 

Benzer Konular

M
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
Misafir Sorusu
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
Misafir Sorusu
M
Üst