Boş duvara bakarak kötü anılar silinebilir mi?

AhDe_VeFaLi

KF Ailesinden
Özel Üye
Bir türlü aklınızdan atamadığınız sorunlar, kötü hatıralarınız varsa bunlardan kurtulmak için NLP yöntemini deneyebilirsiniz. NLP Uzmanları Derneği Başkanı Mustafa Kılınç “Zihninizde kötü bir anı canlandığında bir duvarın karşısına geçin ve duvara soldan sağa tarayarak bakın. Göreceksiniz o hatıra yavaş yavaş silinir” diyor
Her daim mükemmeli arıyor; başarıya, mutluluğa, hedefe ulaşmak ve hayatta bir iz bırakmak adına birçok yönteme başvuruyoruz. Psikologlar ve psikiyatrlar da yıllardır bu konu üzerinde çalışıyor. Ortak amaçları kişiyi toplumla ve kendiyle barışık, özgüveni tam bir birey haline getirmek. Son yıllarda popülerliğini giderek artıran NLP (duyusal algı programlama) ise ‘Düşündüğünüz kadar güçlü, inandığınız kadar değerlisiniz’ sözünden yola çıkarak herkese duygu, düşünce ve davranış sistemini kontrol altına almayı, hatta kişinin iç sesine hükmetmesini öğretiyor. NLP alanında önde gelen isimlerden biri de Mustafa Kılınç... Kılınç NLP koçluğunun yanı sıra siyasi koçluk da yapıyor.
NE İSTEDİĞİNİZİ BİLİN
Yıllarca eğitimcilik yaptığını anlatan Kılınç, NLP ile tanışma hikayesini şöyle anlatıyor: “Okul müdürlüğü yaptığım dönemlerde rehberlik servisinin okul öğrencilerinin başarısında etkili olmadığına kanaat getirdim. ‘Nasıl bir yöntem olursa bu öğrenciler başarılı olur’ diye düşünürken NLP ile tanıştım. Başlarda biraz temkinli yaklaştım. Kendimde birtakım değişiklikler görünce bu işe gönül verdim.”
NLP’nin Türkiye’de 2000’li yıllarda uygulanmaya başlandığını belirten Kılınç, bu konuda en önemli noktanın kişinin ne istediğini bilmesi olduğunu söylüyor. Kendisine gelen kişilere zekalarını nasıl kullanmaları gerektiğini anlatan Kılınç şöyle devam ediyor: “Bir nevi ellerine beyinlerini kullanma kılavuzu veriyorum. ‘Şunu yap, şöyle düşün, rahatla’ bile demiyorum. NLP’ de hipnoz yapmıyoruz, kişinin geçmişini sorgulamıyoruz. İnsanın temel noktasının bilinçaltı, siz oraya doğru telkinler verirseniz ortada problem kalmaz.”
Duyguların insanlara sinyaller verdiğini vurgulayan Kılınç duygu merkezinin mide ile bel kemiği arasında olduğunu söylüyor. Kılınç “Herhangi bir kaygı durumunda karnımızın ağardığını, midemizin bulandığını hissederiz. Bu durumda ne bildiğinizin hiçbir önemi yok çünkü o anda özgüveniniz sıfırlanıyor” diyor.
Olumsuz düşününce DİLİNİZİ ISIRIN
NLP uzmanı Mustafa Kılınç gündelik ve iş hayatında mutlu olmak için ise şunları öneriyor: “Kendilerini olumsuz bir şey düşünürken yakaladıklarında bilinçli olarak dillerini ısırsınlar, otomatikman olumsuz gelen düşünce frene basar. Bu yöntem çok etkilidir. Kendilerini mutsuz hissettiklerinde elinizi göbeğinizin altına yerleştirin ve nefes alıp vermenizi izleyin. Anında beyninizdeki fırtınanın dindiğini hissedeceksiniz. Her eleştiri geldiğinde hemen cevap vermek yerine ‘Gerçekten bu doğru mu?’sorusunu sorun, eğer cevap ‘evet’se ‘neleri değiştirebilirim?’ diye düşünün. Eğer ‘hayır’sa takacak bir şey olmadığını zaten fark eder konuyu kapatırsınız. Aklınıza hatırlamak istediğiniz bir şey gelirse bir duvarı ya da objeyi karşınıza alarak soldan sağa tarayarak o objeye bakın. Beyin o zaman hatırlamak istemediğiniz hatırayı yavaş yavaş silecektir.”
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Deneyip bakılması gerek diye düşünüyorum, inşaAllah faydalı yöntemlerdir.
:tşk:
 

Benzer Konular

M
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
Misafir Sorusu
M
M
Cevaplar
0
Görüntüleme
1K
Misafir Sorusu
M
Üst