bir tövbe nasıl edilmeli

sinan 1453

Üye
Üye
insanın doğru ve güzel bir şekilde nasıl tövbe edebilir, yapmasın gereken nelerdir...
 

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator

Nasıl tövbe (tevbe) edilir?

Ebû Bekri's-Sıddîk -radıyallahu teâlâ anh- Hazretleri:

"Yâ Resûlellah, namazın âhirinde okumak üzere bana bir duâ ta'lîm buyur." dedikte, Resûlullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Hazretleri buyurmuşlardır ki:

"Şöyle duâ et:

"Yâ Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim; yani çok günâh işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafûr ve rahîm ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhâmet eyle. Yani benim istihkakım olmayarak mahza fazl u kereminle cehennemden halâs edip cennet ve cemâline kavuştur." (Buhârî, Ezân, 149, Deavât, 16)


"Ya Rabbi Sensin ilah, Senden başka ilah yoktur, Sübhansın, bütün noksanlıklardan münezzehsin, Yücesin. Doğrusu ben kendime zulmettim, yazık ettim. Affını bekliyorum Rabbim!"

"Rabbimiz kendimize zulmettik, eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan, muhakkak ki zi yana uğrayanlardan oluruz."

"Allah'ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, bizleri de affet."


İlave bilgi için tıklayınız:

Günaha Karşı Tevbe...
 
K

Kayıtsız

Ziyaretçi
bu denmezse mesela direk ben küfür etmicem küfüre tövbe ediyorum denirse o tövbe kabul olurmu
 
K

Kayıtsız

Ziyaretçi
Direk ben küfüre tövbe ediyorum deyine kabul olurmu
 
K

Kayıtsız

Ziyaretçi
ya mesela "bidaha küfür ederken cehenneme gideyim" dediğimiz zaman tövbeyi bozarsak ölünce direk cehennememi gideriz.lütfen cevaplayın çok zor durumdayız.
 

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Neden daha güzel ve makbul dua etmek varken ,böyle bir gereksiz bir şart koyuyorsunuz ki?Tekrar tövbe edin ve " Allahım, küfürden, kötü söz söylemekten,senin razı olmayacağın davranışları sergilemekten sana sığınırım.Beni affet ve sana layık kul olup,senin razı olacağın kullarından eyle.Beni nefsimin eline bırakma. Dualarımı Esmâ-ül Hüsnâ'nın, senin katındaki tüm makbul kullarının hürmetine kabul et." diyebilirsin....
 
Üst