Bakara süresinin 102. ayeti hükmü artık geçerli değilmi?

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
SORU
Siz sihir-büyü konusunda ilginç şeyler söylüyorsunuz.Allah sihiri yine imtihan için yaratmış.Elvette günümüzdede yapıyorlar.Zaten şeytanların bildikleri ve yaydıkları bişey .Atom bombasımı düşmüşte bilgi yok mu olmuş?Sihir hiç var olmamış diyorsanız ayette sihir varlığı açık.Günümüzde yok diyorsanız bu ayetin hükmümü geçti?Hz süleyman (a.s)'ma cinleride hizmetine verildi biliyorsunuz.Cin şeytanlarıda hizmet etmek zorundaydı.Şeytanın insana musallat olması,şeytan çarpması (Bakara 275.ayet),şeytanların insanları vesveseyle kandırması hatta insan şeklinde bile görülmesi bunlar o sihir bilgilerinin asla yok olamayacağını kanıtlar.Ruh seansları diye geçer genellikle yabancılar yapar.Aslında ruh diye çağdıkları şeytanlardır ve onlarla konuşurlar.Yani demek istediğim bilgi alış verişi kesinlikle yapabiliyorlar .Öyle bir şey olması gerekliki hiçbir sihir bilgisinin kalmaması lazım ve böylece artık sihir yapılamaz fakat buna kanıtınız var mı?Allah insanları imtahan etmek istemiş ve edicektirde siz bunu günümüzde yoktur diyerek hangi delile dayanıyorsunuz çözemedim.Elvette yanlışda bilebilirim fakat bu konu hakkında daha açıklayıcı kanıtlar sunmanızı veya daha derine inip açıklamanızı istiyorum.Böylece kafamızda şüphe kalmasın.

CEVAP
Değerli kardeşimiz;
Günümüzde büyü yapan olduğunu sanmıyoruz. Bunlar hep söylentide kalan şeyler. Bir tanesini çıkarın ispatını yapın biz de büyü yapılmaya devam ediyor diyelim.
Büyü yapmayı bilen birisi olsa dünyanın en zengini olurdu herhalde.
Büyü yapan şimdi olmasa da ilerde tekrar çıkabilir. Günümüzde cariye de yok ama cariyeyle ilgili ayet var.
Büyü mevzusu günümüzde söylentide kalmaktadır.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet


Daha o siteye paylaşmadım yorumumu sizinde görüşlerinizi alayım.
Doyurucu bir cevap alamadım ben arkadaşlarç

kurt26 yorum:
1.Sanmıyorum dedikleri için ellerinde kesin bilgi yok.
2.Yapan şimdi yoksa tekrar çıkabilir diyorlar.(Ne demek istiyorlar çözemedim)Sonradan çıkabilir diyorsan şimdide olabilir.
3.Dünya zengini olurdu demiş.
Benim görüşüm yine.Sihrin belirli kapasitesi olabilir.Örneğin karı-kocanın arasına ayırma gibi çok korkunç ve zaralı bişey zaten ayettede böyle belirtilmiş karı kocanın arasını ayıracak şeyleri öğreniyorlardı diye.Fakat bu bile yok diyorlar günümüzde .Tümden yok diyorlar.
Konu burada:Büyü yapıldığını nasıl anlarız; yapılmışsa bunu nasıl çözebiliriz? | Sorularla İslamiyet
 
Üst