Annem sürekli bize beddua ediyor bu beddualar tutar mı ?

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Annem sürekli bize beddua ediyor bu beddualar tutar mı ?

Annem sürekli beddua ediyor ufak şeyleri çok büyütüyordediğinin aksini söyleyince beddua ediyor etmedigi beddua kalmadı her türlü beddua ediyor. Babamda bazen ona kızıyor ettiği beddualar hep bizi buluyor. Hiç doğru düzgün hayır dua etmez. Bazen beddua ettikten 10 dakka sonra vicdan azabı çeker bizi sevmeye kalkar. birde çogu zaman evlat ayrımcılıgı yapar, kız evladına çok önem verir, (kendisi diyor) korkuyorum ettiği beddualar tutacak diye isterseniz bazılarını söleyim çok ilginç beddualar eder en ufak şeyde hemen beddua eder bana. Bişey dedimi yanlışın var dersem 20 saniye içinde yerim bedduayı (denendi onaylandı) :D bedduaları tutar diye çok korkuyorum sayesinde gülerek ağlamayı öğrendim karasınzm Görseniz mesela birşey yapacak anne abartma derim yeter derim başlar saydırmaya

1-Allah seni davul etsin
2-Duman olur inşallah
3-Yüzün hiç gülmez İnşallah
4-Toprak Ol İnşşallah
5-Allah seni bu dünyadan yok etsin
6-Geberde Kurtulalım(Yanlış Olabilir)
7-İnşallah çok kötü bi geline düşersin
8-Bıktık senden Allahın cezası
9-Bütün kötülükler başına vs vs uzar gider
 
Son düzenleme:

sultan_mehmet

© ◄ كُن فَيَكُونُ ►
Yönetici
Forum Administrator
Annemin bedduası tutar mı?

Eşim üniversite mezunu, aklı başında, öğretmenlik yapan uyumlu bir insan. Aramızda hiçbir problem yok. Ama evlilik öncesinde, sonrasında ve şu anda devam eden ailemle ilgili sorunlarım var.

Özellikle annem başörtülü birisiyle evlenmemi istemiyordu. Evlenmeden önce eşimi ailemle tanıştırdım. Tanışma esnasında tartışmalar yaşandı. Araya askerlik girdi, geldikten sonra da oturduk, konuştuk ama annemin tavrı değişmedi. Çok yıpranmıştık. Sonunda eşimi bir arkadaşımın ailesiyle istettim ve 2008 Temmuz'da evlendim.

Evlenmeden önce kabul etmediler, "Evlenince zamanla kabul ederler" diye düşünüyordum ama olmadı. Eşim, "Aileni ihmal etme" diyordu. Ben de yalnız gidiyorum. Gittiğimde, özellikle son dönemlerde annem sürekli, "İnşallah bize çektirdiklerini sen de çek, sen de üzül, mutlu olma inşallah" şeklinde beddua ediyor.

Şu an eşim hamile. Daha önceleri "Çocuk olduktan sonra ailemin tavrı düzelir" diye düşünüyordum ama annemin bu tavrını gördükten sonra ümidim kırılıyor. Ne tavsiye edersiniz? (Rumuz: Dua)

Bir defa annenize karşı evlatlık görevinizi ihmal etmeyin. Ne derse desin, nasıl bir tavır sergilerse sergilesin, iyi de konuşsa, kötü de konuşsa siz iyilik yapmaya, iyi davranmaya devam edin.

İbrahim Aleyhisselâm gibi hareket edin. Hz. İbrahim, babasını putlara tapınmaktan vazgeçip imana davet ediyordu. Babası da kendisini taşlamakla tehdit ediyordu.
Buna karşılık Hz. İbrahim, "Sana selâm olsun, senin için Rabbimden af dileyeceğim. O bana karşı çok lütufkârdır" şeklinde iyi bir evlat manzarası sergiliyordu.

***

Siz de gün gelecek, er veya geç bu müspet ve sabırlı davranışlarınızın karşılığını göreceksiniz. Çünkü bir defa dine aykırı bir şey yapmamışsınız, Allah'ın ve Resulünün istemediği bir davranışta bulunmamışsınız.

Dindar, örtülü, eğitimi yerinde, her konuda size destek veren bir hanımla evlenmişsiniz. Ailenize iyi davranmanız konusunda ondan teşvik görmüşsünüz.

Bu açıdan anneniz size ne kadar sert davranırsa davransın, hangi bedduayı ederse etsin bunda haklı değildir, doğru hareket etmiyor. Bunun için annenizin bedduasının bir anlamı yoktur, geçmez de...

Çünkü duayı da bedduayı da Allah kabul eder. Yüce Allah böyle bir bedduayı niçin kabul etsin?
Bir konuda Allah'ın emriyle anne babanın istekleri söz konusu olduğunda Kur'ân Allah'ın emrine uymayı, anne babaya itaat etmemeyi tavsiye ederken, onlarla iyi geçinmeyi de ders veriyor. Bu konuda Kur'ân'da iki âyet vardır: (Ankebut Suresi, 29:8 ve Lokman Suresi, 31:15)

***

Zaten annenizin evliliğinize karşı çıkmakta hiçbir dini ve haklı gerekçesi yoktur. Sahabe hayatlarında da benzer örnekleri görmemiz mümkündür.

Meselâ, Sa'd bin Ebî Vakkas ile annesi arasında benzer bir olay geçerken, Hz. Sa'd İslam'a aykırı hareket eden annesini değil de inancının gereğini yaptı. Bu âyetlerden birisi de bu olay üzerine indi.

Çünkü annenizin tek istediği şey, eşinizi boşamak, yuvanızı dağıtmak, kendisinin istediği bir kadınla evlenmenizdir.

Siz böyle bir şeyi yapamadığınız gibi yapmanız için de bir sebep yoktur. Yapacak olsanız bile inancınıza, yaşantınıza uymayan bir hanımla nasıl bir hayat geçireceksiniz.

Allah katında ve vicdanen haklı ve rahat olduktan sonra kendinizi fazla yıpratmayın. Fakat hayırlı bir evlat olarak, ne pahasına olursa olsun anneniz hakkında iyilikten ve hayırdan başka bir şey düşünmeyin. İçiniz rahat olsun.

Son olarak size Ziya Paşa'dan iki beyit hatırlatmak istiyorum:
İnsana sadakat yaraşır görse de ikrah
Yardımcısıdır doğruların Hazret-i Allah
Allah'a tevekkül edenin yaveri Haktır
Nâşad gönül bir gün olur şad olacaktır

Buna göre ne kadar zorlansanız da doğruluktan ayrılmayın, şimdi mutsuz da olsanız, gün gelir mutlu olursunuz.

Mehmed Paksu
 
Son düzenleme:
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
benim annemde öyle istedigi yapilmayinca veya sonra yaparim dedigim.seylerin arkasindan hemen muhakkak Allah seni bildigi gibi yapsin tamam mi .... diyor buda beni üzmüyor degil....yani anlayamadigim anneler neden sonradan üzülecekleri pisman olcaklari seyler söylüyorlar birde evlatlarinin mutluluklarini istiyormuslar .... isteseydiler simdiden cocuklarimiza kadar beddua etmezlerdi ..... bu sekilde bizi mutsuz etmiyorlar mi , nerde o zaman burada bizim mutlu olmamizin istedikleri ?????
 
K

Kayıtsız Üye

Ziyaretçi
ben bu sene üniversiteye hazırlanıyorum çalışıp kendi dershane paramı kendim çıkarmak için iş başvurusu yaptım annem benimle bu gün parka gelmedim diye bana inşallah üniversiteyi kazanamazsın inşallah işde çalışamazsın diyo bu güne kadar ailemi hiç üzmedim bunu onlarda söyler ama annem bana değil hep üniversite üzerine beddua eder niye okumamı istemiyo anlamış değilim zaten
 
M

Merve olgac

Ziyaretçi
Beddualar tutsaydı dünyada insan kalmazdı ayrıca rabbim dilemedikçe hiçbirşey olmaz beddualar tuttmaz hele hele haksız yere ediliyorsa allaha havale edin:)
 
M

Melisss

Ziyaretçi
Eğer annen alışkanlık haline getirip söylüyorsa tutacagını sanmıyorum
Ama bilerek içinden gele gele söylüyorsa malesef ki annenin ve özellikle babanın bedduası tutar
 
P

pasali

Ziyaretçi
Bence tutuyor. Ben cocukken annem hep beddua ederdi ufak seylerden. Kac yasina geldim hic unutmuyorum. Cok kaprisli ve hep kendi dedigi aninda olsun istiyo. Onun yonteminden farkli birsey ona gore olmaz.

O zaman ettigi beddualar
-kalk leşin kalksin
-kör gidesin hem sakat
-adin batsin
-neslin tukensin
-soyun kurusun

Hem cok doverdi, eliyle vurur, oklavayla hatta bi kere sobanin demiriyle bile dovmustu. Sacimi yolardi.Sevgi gormedim desem yeridir. Bazen evlatlık oldugumu bile dusunurdum. Elaleme karsi cok yumusak davranirdi, bana hep bagirirdi. Titizlik takintisi vardi, babamla gorucu usulu evlenmisler, babam yakisiklidir, teyzem severek evlenmis diye kendi ailesine ne cok kızardı.despot bi anne modeli iste. Herseyimi takip edip bi rahat birakmaz, ama derdini anlatsan cozum de bulmaz.

Evlenemememin sebebinin belki de bu beddualar oldugunu dusunuyorum. Su an yaslandigi icin biraz daha yumusak ama yine de dik kafali. O gunleri ona hatirlatmasam da ben unutamiyorum.
 
I

ilaydaaxxx

Ziyaretçi
16 yaşındyım evin tek kızıyım ama teyzemin anlattıgına göre doğdugumdan beri beni istememişler ananemle teyzem beni büyütmüş astım ve böbrek rahatszılıgım var işten ckıp teyzem bakmıs bana annem sütüm haram olsun inşallah engellilerin sağır duymazların cocugu olurda senin olmaaz onların gözlerinin içine acıyla bakarsın inşallah geberirsin mezarına tüükürürüm vs şeyler söyliyor psikolojik olarak iyi değilm artık dayanamıyorum evden kovuyo okulumun biter bitmez ayrı eve cıkmak istiyorum evdende dısarıckmıyorum ama şiddet görüyorum
 
Üst