Allahım Lutfet ki...

*Mujaahed*

KF Ailesinden
Özel Üye
ALLAHIM, lutfet ki gittiğimiz her yere barış götürelim; bölücü değil, bağdaştırıcı, birleştirici olabilelim. Nefret olan yere sevgi, yaralanma olan yere affedicilik, kuşku olan yere inanç, ümitsizlik olan yere ümit, karanlık olan yere aydınlık ve üzüntü olan yere sevinç saçıcı olmayı bize lutfet Ya Rabbi.

Kusurları gören değil, kusurları örtenlerden; teselli arayanlar değil, teselli edenlerden; anlayış bekleyenlerden değil, anlayış gösterenlerden; yalnız sevilmeyi isteyenlerden değil, sevenlerden olmamıza yardım et.

Yağmur gibi hiçbir şey ayırt etmeyip aktığı her yere canlılık bahşedenlerden, güneş gibi hiçbir şey ayırt etmeyip ışığıyla tüm varlıkları aydınlatanlardan, toprak gibi her şey üstüne bastığı halde hiçbir şeyini esirgemeyip nimetlerini herkese verenlerden ve gece gibi bütün ayıpları örtenlerden olmayı bize lutfet.

Alan değil veren ellerin, affedici olduğu için affedilenlerin, Hak ile doğan Hak ile yaşayan ve Hak ile ölenlerin ve sonsuz yaşamda yeniden doğanların safına katılmayı bizlere nasip eyle. AMİN.
 

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
"Hak ile doğan Hak ile yaşayan ve Hak ile ölenlerin ve sonsuz yaşamda yeniden doğanların safına katılmayı bizlere nasip eyle."

Belki ben yanlış anlamş olabilirim.
Hak ile yaşayan olabilir doğan deyince farklı anlam oluyor.Sonsuz yaşamda tekrar diriltilen kullanılabilir doğan olunca anlam değişiyor.Ayrıca bide herkez diriltilecek "yeniden doğanların safı"bu kelimeleri doğru bulmuyorum nereden alıntıdır?
 

ma'vera

Emektar
Özel Üye
Herkes dirilecek elbette ama sadece ömrünü Allah rızası yolunda tüketenler, imanlarını kurtarabilenlerin hayatı gerçek anlamda "hayat" olacak.Zira, diğerleri hiç yaratılmamış olmayı ya da yok edilmeyi yeğleyeceklerdir....Bunlar mecazi anlatımlardır.Dolaylı anlatıma bakmak lazım.Söylenene değil,söylenmek istenene odaklanırsanız anlarsınız....
 
Üst