22.Kudsi Hadis

kurtuluş

KF Ailesinden
Özel Üye
22. KUDSİ HADİS

Yüce Allah (c.c) şöyle buyurmaktadır: "Ey âdemoğlu!

Nefsine ve tüm yarattıklarıma bak; eğer kendin için nefsinden daha kıymetli birini bula-bilirsen onun ikram ve iyiliklerini kendine çek. Yok, eğer senin için nefsin kıymetli ise, o halde ona tövbe ve salih amellerle ikramda bulun. Allah'ın sana verdiği nimetlerini ve sizinle yaptığı sözleşmeyi hatırla. Hani siz 'işittik, itaat ettik' diyerek Allah'a söz vermiştiniz!

Kıyamet günü gelip çatmadan önce Allah'tan korkun ve O'na dönün. O gün niceleri için bir aldanma ve zarar günüdür. O gün gelmesi hak olan bir gündür. O gün, bir günü dünya günleriyle elli bin güne denk bir gündür. 1°

O gün, kimsenin konuşmaya güç yetiremediği ve mazeret sunmalarına izin verilmeyen bir gündür.11

O gün, her şeyi alt üst eden bir gündür.

O gün, sayha (çığlık) günüdür.

O gün, çok çetin ve belâlı bir gündür. ^

11 Meâric 70/4. 11 Mürse/ât 77/35-36. İnâ

7/ 1* İnşân 76/10.

O. gün hiçkimsenin (kendi başına) kimseye bir şey yapmaya imkan sahibi olmadığı bir gündür. O gün, bütün iş ve emir Allah'a aittir.13

13 İnfitâr 82/19. 14Enfâl8/21. 47

O gün, dünyanın harap olduğu göndür. O gün, yeryüzünün sarsıldığı ve birbirine çarpıp toz duman olduğu gündür. O gün, dağların kökünden sökülüp atıldığı bir gündür.

O gün, azabın gelip çattığı, yok oluşun çabuklaştırıldığı, yıkım için görevli meleğe sür'a üfürülme emrinin verildiği ve kainatın yıkıldığı gündür. O gün, dehşetten küçük çocukların saçları ağarır. Artık sizler hakkı duyduk deyipte duymayanlar gibi olmayın.
 
Üst