2016 Hac Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Selamunaleykum arkadaşlar,
Dün bir arkadaşımız sordu da ben de bir bakayım dedim, henüz bir kesin bilgiye ulaşamadım, 2016 yılı hac kayıtlarının ne zaman başlayacağı hakkında bir bilgiye ulaşan olursa bu konu altında yazarak bilgilendirsin inşaAllah.
 
Son düzenleme:

out of whack

© ◄ Ayarsız..! ►
Forum Administrator
Vealeykumselam
2016 Hac Ön Kayıtları Başladı.
Aşağıda diyanetin resmi sitesindeki duyuruya ulaşabilirsiniz.


Hac Önkayıtları Başladı...

2016 Yılı Hac Önkayıt işlemleri; 18- 27 OCAK 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. 2016 yılında hacca gitmek üzere “İlk Defa Kayıt” yaptırmak isteyenler İnternet Sayfamızda yayınlanan Hac ve Umre Tahsilatı yapan bankalardan birine 20 TL önkayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını Başkanlığımız http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan müftülüklere yapabileceklerdir.

2015 yılında kur'aya katılanlardan hacca gidemeyenlerin “Kayıt Yenileme” işlemleri Başkanlığımızca elektronik ortamda otomatik olarak yapılacak ve bunlar kayıt yenilemiş sayılacaktır. Ancak; 2015 yılı tercihlerinden; Kayıt il ilçesi, İletişim Bilgileri, Telefon Bilgileri, Hac Konaklama Türleri ve Kur’aya Birlikte Gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vaz geçenler Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yapabileceklerdir.

Kura çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanan vatandaşlarımızın, "kesin kayıt yaptırabilir" belgeleri, cep telefonlarına gelen sms'deki şifre ile alabileceklerinden, özellikle cep telefon bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir.

Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız...

Müracaaat için lütfen tıklayınız...

Hac önkayıt ücret tahsilatı yapan bankalar için lütfen tıklayınız...
 
Üst