Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım...

Konu içeriği: Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım... Şifa üç şeye münhasırdır : Bal şerbeti içmek hacamat âleti vurmak ateşle dağlamak. Fakat ümmetimi (başka çare kalmadıkça) ateşle dağlamaktan men ederim... (Sahîh-i

Like Tree1Beğeni

Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım... Googlede Ara

1. Post Hastalığın Şifası Üç şeyde..

Şifa üç şeye münhasırdır : Bal şerbeti içmek hacamat âleti vurmak ateşle dağlamak. Fakat ümmetimi (başka çare kalmadıkça) ateşle dağlamaktan men ederim...
    (Sahîh-i Buhari; 12. cilt sayfa 79).

2. sorusorun
  3. Standart Cevap: Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım...

Size oruç namaz ve sadakanın derecesinden daha üstün olan şeyi haber vermeyeyim mi?" "Evet (Ey Allah'ın resulü söyleyin!)" dediler. "İnsanların arasını düzeltmektir. Çünkü insanların arasındaki bozukluk (dini) kazır.

Ebu Davud Edeb 58 (4919); Tirmizi Kıyamet 57

4. Standart Cevap: Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım...

ALLAH Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:

"Ben ve insanlar şuna benzeriz: Bir adam vardır ateş yakar iyice parlayınca kelebekler ve öbür yaratıklar gelip o ateşe düşerler. Adam da durmaksızın onları ateşten kurtarmaya çalışır. işte ben de belinizden tutup sizi kurtarmaya çalışıyorum siz ise o ateşe girmeye yelteniyorsunuz."

Ebû Hureyre radıyallahu anh. Buhârî

5. Standart Cevap: Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım...

Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
    Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)

"Oruç perdedir. Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!'' desin (ve ona bulaşmasın).''

Buhari Savm 2 9 Libas 78; Müslim Sıyâm 164 (1151); Muvatta Sıyâm 58 (1 310); Ebu Dâvud Savm 25 (2363); Tirmizi Savm 55 (764); Nesâi Sıyâm 41 (2 160-161); İbnu Mâce Sıyam 1 (1638) Edeb 58 (3823).

6. Standart Cevap: Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım...

Atâ İbnu Yesâr (ra)’den rivayet edilmiştir Resulullah (sav) şöyle dedi: "Kul hastalandığı zaman Allah Teâlâ Hazretleri ona iki melek gönderir ve onlara: "Gidin bakın kulum yardımcılarına ne diyor bir dinleyin!" der Eğer o kul melekler geldiği zaman Allah’a hamdediyor ve senalarda bulunuyor ise onlar bunu her şeyi en iyi bilmekte olan Allah’a yükseltirler Allah Teâlâ Hazretleri bunun üzerine şöyle buyurur: "Kulumun ruhunu kabzedersem onu cennete koymam kulumun benim üzerimdeki hakkı olmuştur Şayet şifa verirsem onun etini daha hayırlı bir etle kanını daha hayırlı bir kanla değiştirmem ve günahlarını da affetmem üzerimde hakkı olmuştur" (Kütüb-i Sitte/Sabır)

7. Standart Cevap: Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım...

Oruç perdedir. Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesin bağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!" desin (ve ona bulaşmasın).
    (Müslim Sıyam 164 (1161))

8. Standart Cevap: Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım...

Ebu Sa'id (radıyallahu anh) hazretleri der ki:

"Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) şöyle buyurdular: "Kim: 'Rab olarak Allah'ı din olarak İslam'ı Resûl olarak Hz. Muhammed'i seçtim (ve onlardan memnun kaldım)' derse cennet ona vacip olur".

Ebu Davud Salat 361 (1529).

9. Standart Cevap: Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım...

..................

10. Standart Cevap: Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım...

Alıntı salam_halo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ..................
    http://www.ismailcosar.com.tr/images/banner/4.jpg

11. Standart Cevap: Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım...

"Eğer dünya Allah nazarında sivri sineğin kanadı kadar bir değer taşısaydı tek bir kâfire ondan bir yudum su içirmezdi."

[Tirmizî Zühd 13 (2321); İbnu Mâce Zühd 11 (2410).]

islamiyet | Google| validator.w3 | Review www.kunfeyekun.org on alexa.com|
islamiyet 10 von 10 235 Oy 5 Kritik
Din