Konu içeriği: Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım... Şifa üç şeye münhasırdır : Bal şerbeti içmek hacamat âleti vurmak ateşle dağlamak. Fakat ümmetimi (başka çare kalmadıkça) ateşle dağlamaktan men ederim... (Sahîh-i
Şifa üç şeye münhasırdır : Bal şerbeti içmek hacamat âleti vurmakateşle dağlamak. Fakat ümmetimi (başka çare kalmadıkça) ateşle dağlamaktan men ederim...
(Sahîh-i Buhari; 12. ciltsayfa 79).
Size oruçnamaz ve sadakanın derecesinden daha üstün olan şeyi haber vermeyeyim mi?" "Evet (Ey Allah'ın resulü
söyleyin!)" dediler. "İnsanların arasını düzeltmektir. Çünkü insanların arasındaki bozukluk (dini) kazır.
Ebu DavudEdeb 58
(4919); Tirmizi
Kıyamet 57
ALLAH Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu:
"Ben ve insanlar şuna benzeriz: Bir adam vardırateş yakar
iyice parlayınca
kelebekler ve öbür yaratıklar gelip o ateşe düşerler. Adam da durmaksızın onları ateşten kurtarmaya çalışır. işte ben de
belinizden tutup sizi kurtarmaya çalışıyorum
siz ise o ateşe girmeye yelteniyorsunuz."
Ebû Hureyre radıyallahu anh. Buhârî
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
"Oruç perdedir. Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesinbağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!'' desin (ve ona bulaşmasın).''
BuhariSavm 2
9
Libas 78; Müslim
Sıyâm 164 (1151); Muvatta
Sıyâm 58
(1
310); Ebu Dâvud
Savm 25 (2363); Tirmizi
Savm 55
(764); Nesâi
Sıyâm 41
(2
160-161); İbnu Mâce
Sıyam 1
(1638)
Edeb 58
(3823).
Atâ İbnu Yesâr (ra)’den rivayet edilmiştir Resulullah (sav) şöyle dedi: "Kul hastalandığı zaman Allah Teâlâ Hazretleri ona iki melek gönderir ve onlara: "Gidin bakınkulum yardımcılarına ne diyor
bir dinleyin!" der Eğer o kul
melekler geldiği zaman Allah’a hamdediyor ve senalarda bulunuyor ise onlar bunu
her şeyi en iyi bilmekte olan Allah’a yükseltirler Allah Teâlâ Hazretleri
bunun üzerine şöyle buyurur: "Kulumun ruhunu kabzedersem onu cennete koymam
kulumun benim üzerimdeki hakkı olmuştur Şayet şifa verirsem onun etini daha hayırlı bir etle
kanını daha hayırlı bir kanla değiştirmem ve günahlarını da affetmem
üzerimde hakkı olmuştur" (Kütüb-i Sitte/Sabır)
Oruç perdedir. Biriniz birgün oruç tutacak olursa kötü söz sarfetmesinbağırıp çağırmasın. Birisi kendisine yakışıksız laf edecek veya kavga edecek olursa "ben oruçluyum!" desin (ve ona bulaşmasın).
(MüslimSıyam 164
(1161))
Ebu Sa'id (radıyallahu anh) hazretleri der ki:
"Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam) şöyle buyurdular: "Kim: 'Rab olarak Allah'ıdin olarak İslam'ı
Resûl olarak Hz. Muhammed'i seçtim (ve onlardan memnun kaldım)' derse cennet ona vacip olur".
Ebu DavudSalat 361
(1529).
..................
![]()
"Eğer dünya Allah nazarında sivri sineğin kanadı kadar bir değer taşısaydı tek bir kâfire ondan bir yudum su içirmezdi."
[TirmizîZühd 13
(2321); İbnu Mâce
Zühd 11
(2410).]
|