Nasıl buldular?: peygamberimize mektup yazalım, hergün bir hadis

Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım...

Konu içeriği: Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım... Ebu Hureyre (r.a) Rasulullah (s.a.v)'den şöyle nakletmiştir: ''Herhangi bir topluluk oturdukları meclisten Allah'ı zikretmeden kalkarsa merkeb leşi yanından kalkmış gibi olurlar. O meclis

Like Tree1Beğeni

Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım... Googlede Ara

1. Ze'Mahşer

Standart Hergün Bir Hadis-i Şerif Yazalım...

Ebu Hureyre (r.a) Rasulullah (s.a.v)'den şöyle nakletmiştir:

''Herhangi bir topluluk oturdukları meclisten Allah'ı zikretmeden kalkarsa merkeb leşi yanından kalkmış gibi olurlar. O meclis onlar için bir pişmanlık olur.''

(Ebu Davud)

Konu YİĞİDO tarafından (25.07.11 Saat 11:23 ) değiştirilmiştir.

2. sorusorun
  3. Standart

Mü'min kişiye bir ağrı bir yorgunluk bir hastalık bir üzüntü hatta bir ufak tasa isabet edecek olsa Allah onun sebebiyle mü'minin günahından bir kısmını mağfiret buyurur.
    (Buhari Marda 1)

4. Ze'Mahşer

“ Resulullah (s.a.v.) buyurdu ki ;

"Ben haklı bile olsa münâkaşayı terk eden kimseye cennetin kenarında bir köşkü garanti ediyorum. Şaka bile olsa yalanı terk edene de cennetin ortasında bir köşkü ahlakı güzel olana da cennetin en üstünde bir köşkü garanti ediyorum."

Ebu Davud Edeb 7 (4800).

5. Standart

1476. Ali radıyallahu anh şöyle dedi:

Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem bana:

Allâhümmehdinî ve seddidnî: Allahım! Beni doğru yola ilet ve o yolda başarılı kıl! de” buyurdu.[12]

Başka bir rivayete göre de şöyle buyurdu: “Allâhümme innî es’elüke’l–hüdâ ve’s–sedâd: Allahım! Senden beni doğru yola iletmeni ve o yolda başarılı kılmanı niyâz ederim

6. Standart

Mü’minin başka hiç kimsede bulunmayan ilginç bir hali vardır;
    O’nun her işi hayırdır.
    Eğer bir genişliğe (nimete) kavuşursa
    şükreder ve bu onun için bir hayır olur.
    Eğer bir darlığa (musibete) uğrarsa
    sabreder ve bu da onun için bir hayır olur.

Müslim Zühd 64; Dârim” Rikâk 61.

7. Ze'Mahşer

عن ثوبآن
    يوشكالآمم ان تداع عليكم كمآ تداع الآ كلة الي قصعتهآ فقآل قآئل:
    و من قلة نحن يومئذ؟ قآل بل انتم يومئذ كثير ولكنكم غثآء كغثآء السيل ولين زعن الله من صدور عدوكم الهمآمة منكم وليقذفن الله
    في قلوبكم الوحن فقآل قآئل ومآ الوحن قآل:حب الدنيآ وكرهية الموت

SEVBAN (r.a) peygamber (Sallallahu aleyhi ve sellem) den şöyle rivayet etmiştir:

''Bir zaman gelecek sizin düşmanlarınıztabaktaki yemeği yedikleri gibi sizi de yemek için üzerinize saldıracaklar.'' Bunu duyan biri''o gün bizim azlığımız yüzünden mi sadıracaklar ya rasulullah'' (Sallallahu aleyhi ve sellem)diye sorar.Bunun üzerine peygamber (Sallallahu aleyhi ve sellem):

''Hayırbilakis siz o gün şimdikinden çok olacaksınız.Ançak o çokluğunuza rağmen siz yağmur suyunuz sürüklediği çer çöp gibi dağınık olacaksınız.Ve ALLAH (Celle celaluhu) sizin düşmanlarınızın kalbinden sizin korkunuzu çıkaracakve sizin kalbinize vehn'i yerleştirecek.''

Aynı kişi tekrar sorar:''o vehn nedir ya rasulullah?'' peygamber (Sallallahu aleyhi ve sellem):

''Vehndünya sevgisive ölümü çirkin görüp istememektir.'' buyurdu.

(Ebu davudhadis no:4297)

8. Standart

Birbirinize buguz etmeyin birbirinize haset etmeyin birbirinize arka çevirmeyin; ey Allah' i n kullari kardes olun. Bir müslümana üç günden fazla (din) kardesi ile dargin durmasi helal olmaz.

Buhârî Edeb 57 58.

9. Ze'Mahşer

Hz. Enes (radiyallahu anh) anlatiyor:
    Resulullah (aleyhissalatu vesselam) soyle buyurdu: "Kolaylastirin zorlastirmayin ve mujdeleyin."
    Bir rivayette de: "...Isindirin nefret ettirmeyin..."
    buyrulmustur.

10. Ze'Mahşer

İbnu Abbas (radiyallahu anhuma) anlatiyor:
    "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki:

"Şeytan insanoğlunun kalbinin üzerinde tünemiş vaziyette bekler. Allah'i zikredince siner çekilir gaflet etse vesvese verir."

11. Standart

Peygamber Efendimiz şöyle buyurmuştur:
    "Şüphesiz ateşin odunu yakıp bitirmesi gibi haset de iyilikleri bitirir"

Buradan Hemen Cevap Yazabilirsiniz. Buradan Hemen Cevap Yazabilirsiniz.

Giriş yapmak için Buraya tıklayın

Rabbin kim ?

islamiyet | Google| validator.w3 | Review www.kunfeyekun.org on alexa.com